Hvorfor bliver jeg ved med at ryge cigaretter?

Vi ved alle sammen, at cigaretter er farlige. Så hvorfor bliver vi ved med at ryge dem uanset? For at få svar på dette spørgsmål skal vi især kigge på en ingrediens for e-cigaretterne.

Og her taler jeg naturligvis om nikotin.

Nikotin er det stof i cigaretter, der gør dig afhængig af skidtet. Nikotin er afhængighedsdannende ved små doser og faktisk dødeligt ved store doser. Men så store doser vil du aldrig få, hvis du blot ryger almindelige cigaretter i en volumen af fx en pakke om dagen.

Når du ved, at nikotinen er det aktive stof i cigaretterne, der holder dig afhængig, står du også godt rustet til at stoppe igen.

Du kan nemlig få denne nikotin ad andre veje og derved slippe for at få alle de skadelige stoffer, cigaretterne ellers indeholder.

Et eksempel på dette er at stoppe med at ryge med en e-cigaret. En e-cigaret er en elektrisk cigaret, hvilken damper en dampbar væske indeholdende nikotin. Du får altså damp ned i lungerne med nikotin. På denne måde får kroppen sin nikotin og kan slappe af, men du får ikke alle de andre skadelige stoffer i almindelige cigaretter som benzen og tjære.

Du kan også købe nikotinplastre, nikotinpiller, nikotintyggegummi og andre produkter indeholdende nikotin. Ingen af disse er helt lige så billige som blot at stoppe med at ryge ved hjælp af en e-cigaret, men virker det ene ikke for dig, kan du gøre forsøget med en af de andre i stedet.

Skriv kommentar

*