Hvorfor bliver mel sigtes?

Når man maler kornet bliver det til mel, det ved alle. Der findes forskellige kornsorter der laves til forskellige typer mel. Når mel bliver malet, sigter man melet efter, for at sorterer klid og pipetøjet fra, så man eventuelt kan få helt blidt hvedemel. I en mel blanding hvor melet er lavet af hele kornet, altså af alle skaldele, vil man kalde dette for fuldkornmel eller umalet mel. Dette mel giver et dejligt groft kernesundt brød. Brød der er bagt udelukkende på fuldkorn hæver ikke lige så meget op som brød der er bagt på mere fint mel. Hvis man skal have noget mel der kan bage de bløde boller der hæver, eller det lækre sprøde ciabatta brød skal man bruge mel der er sigtet fri fra de fleste kornrester, så som hvedemel. Den sigtede mel har god hæveevne og der kan bruges til at bage pizza bunde, boller og brød.
De fleste pizzarestauranter er blevet mestre i at sammensætte den perfekte dej til at lave en blød dej, der hæver luftigt op, og som kan give en sprød men samtidig blød pizza bund. Lige som burger bollen er kan være det vigtigste i en burger, er det er kunst art at fremstille den perfekte dej. Pizza kokken kan med den perfekte dej få sine italienske pizzaer til at smage som en drøm, mens den hjemmelavede burgerbolle vil gøre en middelmådig burger til en verdensklasse burger. Hos Hungry.dk kan man finde pizza restauranter som er blevet mestre i at lave den perfekte dej til pizza. Du kan også finde burgerbarer der vil sammensætte en burger med de bedste hjemmelavede boller der dermed giver perfekte burgere.

Man sigter derfor melet for at give det blødhed og hævekvaliteter. Et lille tip kan være, at hvis man er igang  med at bage der hjemme, og melet har stået noget tid, kan man med fordel sigte sit mel inden brug.

Skriv kommentar

*