Hvorfor er billige lån svære at få?

Der kan være mange faktorer, som spiller ind, når en långiver vurderer hvorvidt det er muligt at bevilge et billigt lån. 

For at få et billig lån skal man have en høj kreditværdighed. En høj kreditværdighed betyder at man har en stabil og forholdsvis høj indkomst samt ingen gæld. Man skal med andre ord have styr på sin økonomi for at få billige lån.

Det betyder dog ikke at man skal have en direktør løn før man kan få bevilget et lån. Man kan sagtens låne en masse penge uden at have en høj indkomst og ingen gæld. Det kræver dog at man er villig til at betale en lidt højere årlige rente i procent (ÅOP).

På dr.dk kunne du i Februar 2015 læse en artikel om at der ikke er sket rentefald på kviklån siden de blev lanceret i starten af 00’erne. I artiklen nævner John Norden fra mybanker at man kan få kviklån til renter på op til 40%. Det er sandt, men John glemmer at nævne at langt de fleste kviklån er på under 10%, hvilket dermed betyder at de minder mere om banklån end om dyre kviklån.

Det er straks sværere at optage et lån, hvis man står i RKI. Når man låner penge vil låneudbyderen starte med at undersøge hvorvidt du står i RKI / Ribers. Såfremt du gør det skal du regne med at betale minimum 20% i ÅOP, da det sænker din kreditværdighed betragteligt. Derfor kan det i mange tilfælde bedre betale sig at betale de regninger, som har gjort at man står i RKI, da det vil betyde at man får en meget lavere rente samt bedre vilkår.

På fair-laan.dk kan du sammenligne billige lån samt ansøge direkte hos udbyderen. Det er en hjemmeside, som du kan bruge, når du gerne vil spare tid og penge.

 

Skriv kommentar

*