Hvorfor er det så dyrt at flytte?

Når man skal til at flytte hjemmefra står man tit og mangler penge. Det er dyrt at flytte hjemmefra. I de fleste tilfælde skal man både have købt TV, vægophæng, spisemøbler, spisestole, sofa, seng og en masse køkkenting.

Det kan være meget uoverskueligt, når man starter med at planlægge sin flytning og det hjælper ikke at det også er meget dyrt at flytte. Selv hvis man køber alle møblerne i IKEA skal man typisk betale minimum 10.000 kroner for at møblere et værelse. Der er ikke nogen tvivl om at det hurtigt løber op, når man flytter hjemmefra og skal til at købe al inventar – også selvom man får lidt hjælp fra sine forældre!

Der er selvfølgelig mange måder, hvor man finansierer sin flytning på. Hvis man har en god kreditværdighed kan man henvende sig til sin bank og få et banklån. Du kan enten vælge at få en kassekredit, optage et forbrugslån eller tage et blankolån. En kassekredit er god, hvis du regner med at du kan betale den tilbage indenfor nogle måneder. Renten er ofte lidt højere, men du kan indfri et kassekredit med én dags varsel, hvor du ikke kan indfri et forbrugslån eller blankolån før tid. Når du optager et lån via banken skal du regne med at betale minimum 7% i rente, når du er studerende eller skal til at flytte hjemmefra for første gang.

Mange butikker vælger i dag at tilbyde deres produkter på afbetaling. Det kan være en god løsning, hvis man kan få en aftale, hvor renten er tilpas lav. Desværre ser vi alt for ofte butikker som tager 20-30% i ÅOP, og det er generelt aftaler, som man skal undgå. Generelt set skal man altid vælge et banklån fremfor at købe produkter på afbetaling, da du hurtigt ender i en situation, hvor du har mange låneaftaler, hvilket viser overfor dine kreditorer at du ikke har styr på din økonomiske situation, hvorfor eksempelvis banken ikke længere vil bevilge dig lån til en god rente.

Hvis du ikke vil have hele din økonomiske situation vendt op og ned af din bank kan du vælge at tage et online kviklån. På fair-laan.dk kan du se en oversigt over billige kviklån og forbrugslån, som du kan ansøge og få penge på din konto indenfor 10 minutter. Her skal du ikke fremvise årsopgørelser og fortælle hvad du skal bruge pengene på ligesom du skal, hvis du skal låne penge fra banken.

Der er mange måder som du kan finansiere din flytning på. Husk altid at undersøge hvor meget du skal betale i ÅOP – det er altid den vigtigste faktor for hvor godt lånet er.

Du kan i øvrigt læse mere om forbrugslån, gæld og RKI på nemfinans.dk og på e-hvad.dk.

 

Skriv kommentar

*