Hvorfor er det så dyrt at tage på skiferie?

Det er vinter i Danmark og vinter er lig med koldt og kedeligt vejr, korte mørke dage og glatte veje. De fleste går det meste af vinteren og glæder sig til forår og sommer, til varmere vejr, strandture og hvad der ellers hører sig til. Men vinter er også lig med sne, måske ikke altid lige her i Danmark, men i udlandet, især i alperne og hos vores naboer i Sverige og Norge, er vinteren fuld af sne. Det er der mange danskere der nyder godt af og hvert år drager vi på skiferie i tusindvis, for at suse ned af pisterne på enten ski eller snowboard.

 

De fleste der har prøvet at arrangere (og betale) en skiferie, vil dog kunne nikke genkendende til at det som regel bliver en utrolig dyr fornøjelse. Sammenlignet med en almindelig charterferie til samme destination og samme hotel-strandard, f.eks. et 3 stjernet hotel i Italien, vil en skiferie altid være klart dyrere end charterferien. Men hvorfor er det så, at en skiferie på et gammelt hotel i de italienske alper koster det samme, som en solferie på et flot hotel ned til vandet i Syditalien? Det skyldes for det første at hotellerne på skisportsstederne bare er overprized, i forhold til normalt – selvfølgelig fordi det er muligt at stå på ski i området. Men det skyldes hovedsageligt også de ekstraudgifter man har på en skiferie, i forhold til en charterferie, nemlig liftkort og leje af ski eller snowboard udstyr.

 

Links:

 

 

Et liftkort for en uge i alperne koster som regel omkring 1500 kr. og leje af udstyr i en uge kan man få til omkring 800 kr. Er så man en familie på 4 personer der skal afsted kan udgifterne til liftkort og leje af udstyr altså nemt løbe op i 7000-8000 kr. (børnerabatter inkl). 7000-8000 kr. man ikke skulle have betalt hvis man tog på solferie i stedet for. Med hotelophold og transport til destinationen løber en uges skiferie hurtigt op i 20.000 kr., hvor man derimod kunne have sluppet for lidt over halvdelen, hvis man tog en almindelig charterferie.

 

Endnu en af grundende til at det er dyrt at tage på skiferie er også at størstedelen af de rejsebureauer der sælger skiferier i Danmark, er danske. Og selvom mange af os danskere tager på skiferie hvert år, er det ingenting i forhold til hvor mange der tager på skiferie, fra de andre europæiske lande, f.eks. tyskere og franskmænd. Rejsebureauerne der sælger skiferier i disse lande sender altså mange flere afsted til skisportsstederne og derfor får de også tit rabat på både liftkort og skileje, hvilket så kommer deres kunder tilgode, som får både liftkort og skileje billigere.

 

Der er heldigvis nogle af disse udenlandske rejsebureauer der også har danske afdelinger og køber man sin rejse hos dem er der som regel mange penge og spare. Man får stadig ikke en skiferie der er billigere end en charterferie, men der er penge at sparre.

Skriv kommentar

*