Hvorfor er min revisor så dyr?

For en virksomhed er der en række faste udgifter i forbindelse med driften. Det kan fx være lokaler, mad til frokost, et website, en telefon og for de flestes tilfælde også en revisor.

Flere og flere iværksættervirksomheder klarer selv deres regnskab ved hjælp af et eller flere gratis regnskabsprogrammer – eller et af slagsen, der koster omkring 100 kroner om måneden. Men de, der ikke gør dette, benytter i stedet ofte en bogholder og i slutningen af året en revisor til at få afsluttet deres regnskab.

Og dette kan koste mange penge – i hvert fald, hvis du ikke kigger dig godt for.

Priserne på såvel bogføring som revision er nemlig under stærkt pres i disse år. Det har de været siden internettet kom til, da internettet gjorde priserne meget transparente og gav kunderne mulighed for at sammenligne og derved vælge den billigste. Og når de vælger den billigste, falder prisen i det hele taget i markedet.

Senest har de såkaldte udbudstjenester været med til at presse markedet yderligere, da udbudstjenesterne går ind og skaber endnu mere priskonkurrence ved at sætte 3 revisorer eller bogholdere i direkte konkurrence med hinanden. Se et eksempel på en sådan tjeneste på Billigrevisor.dk.

Dyr revisor? Skift ham eller hende ud

Betaler du vel over 10.000 kroner om året for bogføring, og sidder du ikke med mange ansatte, er der risiko for at du betaler en høj pris for din bogføring. Og det har du mulighed for at ændre på.

Sæt din opgave i udbud og find fx en ny revisor i Aalborg her eller en revisor i Odense her. Din loyalitet til din revisor bør ikke udstrække sig i et omfang, så du er den højest betalende kunde i revisorens portefølje.

Du bør naturligvis starte med at høre revisoren ad hvad I kan gøre for at du får en skarpere pris på din bogføring. Men er dette ikke en mulighed, kan du overveje at minimere de faste omkostninger i din virksomhed og slet og ret skifte til en anden udbyder.

Skriv kommentar

*