Hvorfor hedder det bikini?

Mange kvinder er ofte klædt forførende påklædning på stranden, og det gælder især de attraktive og yderst populære badedrager, der kaldes bikinier. Men hvor kommer navnet bikini fra?

Den todelte badedragt stammer fra Romerriget omkring 1400 f.Kr. Den udviklede sig til en heldragt i 1907, men det var krigen i 1940’erne, der spillede en stor rolle. USA’s regering ønskede på dette tidspunkt, at der skulle bruges mindre stof i fabrikanterne, men det var først i 1946, at den franske ingeniør Louis Reard lavede den moderne version af bikinien, som vi kender den i dag. Hans version af badedragten brugte mindre stof end ellers på den tid, så han anså ideen som værende eksplosiv.

Men hvad skulle navnet så være på den nye opfindelse? Han mente, at det mest passende navn skulle være med et brag. På dette tidspunkt havde USA’s regering udført atomprøvesprængninger på Bikini-atollen. Prøverne var i offentligheden øjne, og dette udnyttede han til at skabe opmærksomhed på sin nye idé. Han lånte derfor øens navn, og fra den dag blev beklædningsdelen døbt til bikini.

Skriv kommentar

*