Hvorfor købe en e cigaret?

Der er mange gode grunde til at købe en e cigaret, altså hvis du allerede er ryger. Det første og måske mest I øjnefaldende er at det er sundere og giver dig et bedre helbred. Det andet er at du skåner dine børn, venner, familie og omgivelser for den passive rygning. Du får også frihed til at ryge når du vil da den ikke er omfattet af rygeloven. Samtidig sparer du op imod 80% af dit årlige forbrug på cigaretter og undgår den dårlige luft af tobaksrøg.

Det kan være let at sige at du får et bedre helbred, men hvad betyder det egentligt at stoppe med at ryge cigaretter? Jo efter de første 20 minutter bliver dit blodtryk og puls normalt igen og iltningen af dit væv bliver derved bedre. Allerede efter 20 minutter! Efter 8 timer betyder denne bedre iltning at din kondition er mærkbart forbedret og efter de første 24 timer kan man se at risikoen for en blodprop er formindsket.

Det lyder jo rigtigt voldsomt at alt dette sker på 24 timer, men det er altså en process din krop konstant kæmper med. Alle affalds og giftstofferne fra rygningen skal jo ud af kroppen igen.

Efter 48 timer er din krop fri for kulilte I blodet og du kan nu pludseligt lugte og smage igen som normalt. Efter 4 uger har dine lunger genopbygget en stor del af deres kapacitet og derfor skulle du ikke gerne hoste mere og slippe for åndenød. Samtidig er chancen for infektion langt lavere.

Efter 1 år er chancen for hjertesygdomme halveret og efter 5 år er den næsten på samme niveau som en der aldrig har røget. Lungerne tager dog lidt længere og efter 10 år er risikoen for lungekræft halvveret og først efter 15 år er den på samme niveau som en ikke ryger igen.

Det er altså noget der tager lang tid for din krop, men du kan smugstarte allerede nu ved at begynde på e cigaretter. Samtidig har du en lang række andre fordele som ikke er til at se bort fra.

Kommentarer

  1. e cigaret siger:

    Tak for at dele denne post. Jeg vil også gerne anbefale en hjemmeside http://ecigaretshop.dk/collections/nybegynder der kan man få mere information om e cigaret.

Skriv kommentar

*