Hvorfor skal jeg sove i 8 timer?

Det kan være fristende at sove i mindre end de 8 timer, der som standard anbefales os. Men det kan ske på bekostning af koncentration i løbet af dagen.

Hvorfor er svært at svare på – men langt de fleste mennesker har brug for at sove 8 timer om natten. De otte timer skal ikke mindst bruges på at opbygge en psykisk. Hjernen skal bruge søvnen for at behandle de mange indtryk fået i løbet af dagen og for lidt søvn betyder, at man psykisk ikke er klar til at performe endnu en dag.

Fysisk kan kroppen godt fungere med mindre søvn. Du kan klare dig med blot nogle timer om dagen. Det gør millioner af nyfødte mødre i lang tid ad gangen hver eneste dag.

Husk, at søvn i sig selv ikke gør det alene. Det er en af 3 elementer i en god, sund og produktiv hverdag. De andre to er sund kost og motion.

Sund kost og motion har mange danskere efterhånden fået styr på. At have en flot krop og se godt ud nøgen er eftertragtet og fitnesscentrene har kronede tider. Samtidigt er der status i at spise god og sund mad.

Men søvnen halter vi på. Det er næsten et statussymbol ikke at sove særligt meget – for det betyder jo, at man ofrer sig for fx studiet eller jobbet.

Det er måske også sandt – faktum er dog også, at man ender med at gøre en kæmpe bjørnetjeneste for sig selv. Kroppen er ikke bygget til så lidt søvn og det kommer til at ramme en hårdt i sidste ende.

Skriv kommentar

*