Home Diverse Hvorfor bør man have et antivirusprogram?

Hvorfor bør man have et antivirusprogram?

0
Hvorfor bør man have et antivirusprogram?

Hvorfor bør man have et antivirusprogram?

I dagens Danmark er det kun de færreste der kan frasige sig at foretage handlinger online.
Du betaler typisk dine regninger via netbanken, tjekker post fra det offentlige via E-boks, og måske hører du også til en af dem der arbejder online.
Vi skriver private beskeder til hinanden og generelt bliver der opbevaret rigtig mange personlige data om os online. I dag kan du tilkoble alt lige fra dit køleskab og til dit TV på nettet, og selv om det gør vores hverdag mindre kompliceret og mere effektiv, så gør det os også samtidig meget sårbare over for kriminalitet. Derfor bør du have et antivirus program.

Hvilket program skal jeg vælge

Når det kommer til at vælge et antivirus program, så har du rimelig mange muligheder, og der er derfor flere ting du skal kigge efter, det kan bl.a. være:

  • Virus detection
  • Hastighed
  • Brugervenlighed
  • Pris
  • Ekstra funktioner

Nogle programmer scanner dine enheder jævnligt, mens andre programmer tilbyder real-time detektion.
Din pc og internet hastighed kan godt have indflydelse på hvor mange ressourcer dit antivirus program optager når det kører. Det er et punkt du bør have fokus på når du vælger.
Alt efter hvor meget viden du selv har om IT og software, så findes der virusprogrammer med forskellige grader af brugervenlighed. De fleste kan godt lide, når ting er simple.
Et godt eksempel på et brugervenligt antivirus program er Northguard – når man er kunde hos dem kan man nemlig via deres portal NGIT.DK få direkte hjælp via fjernskrivebord til at løse alle computerproblemer.

Pris og ekstra funktioner er ofte noget der følges hånd i hånd, men der er ingen grund til f.eks. at betale for sikker surf, for husets teenagere, hvis ikke der er teenagere i husstanden.

Hvad er risikoen ved ikke at have antivirus?

Internettet er uendeligt stort og vokser nærmest minut for minut. Hver gang vi udvikler os, så er der desværre også kriminelle der finder nye måder at snyde og bedrage på.
Virus handler ikke længere blot om at ødelægge filer på din pc, men også at stjæle personlige oplysninger, få adgang til konti med henblik på identitetstyveri samt at få adgang til dine finansielle midler.
Truslerne kan variere i grad af risiko, men du skal vide at de er der, uanset om du går på nettet hjemme fra din pc, via din mobil, via et offentligt netværk eller et hvilket som helst andet sted.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here