Home Krop og sundhed Hvorfor taber jeg mig ikke?

Hvorfor taber jeg mig ikke?

0
Hvorfor taber jeg mig ikke?

Det er ikke nemt at tabe sig. Det er en hård og sej kamp. Derfor kan det også virke uretfærdigt, hvis du lægger en masse arbejde i dit vægttab, men resultaterne ikke følger med. Føler du, at dette gør sig gældende for dig og dit vægttab? I så fald kan du herunder finde en række potentielle årsager til, at du ikke taber dig.

1. Du spiser ikke nok protein

Når folk vælger at gå på diæt eller forsøger at tabe sig, er det som regel sulten, der kan vise sig som et stort problem. Når folk er ved at være sultne, er det ikke let at holde sig fra de søde og usunde madvarer. Derfor er der også mange, der ender med at falde i.

Heldigvis er der noget, du kan gøre ved dette. Du skal nemlig blot sørge for at spise proteinrig mad. Det kan fx være kød, fisk og æg, da det kan holde dig mæt i længere tid. Det er dog ikke blot med til at holde dig mæt, men er også et sundere valg. Proteinrig mad giver nemlig en reel følelse af mæthed – og ikke en tom følelse.

2. Du er bange for fedt

Der er mange, der forsøger at tabe sig ved helt at droppe fødevarer, der efter sigende skulle være fedtholdige. Hvis man gør det, kan man dog ende med at gøre sin diæt meget kedelig. Desuden vil du også opleve, at din mad kommer til at virke knap så fyldestgørende at spise.

Formår du i stedet at kombinere protein og fedt i din mad, hjælper det dig med ikke at overspise i løbet af dagen. Fokuserer på at spise æg, bøffer, kylling og fisk, kan du være sikker på, at du får din sult til at gå væk. Det er et af de vigtigste aspekter at have fokus på ift. et vægttab.

Dit vægttab afhænger af træning

Her er der tale om et punkt, der er lidt tricky. Træning er selvfølgelig rigtig sundt, og der er mange fordele ved at træne. Faktisk kan det sagtens hjælpe med dit vægttab. Det ses dog alt for ofte, at der er mange, der forsøger at tabe sig, ved kun at have fokus på deres træning.

Hvis man fortsætter med at spise dårligt, kan man ikke tabe sig – heller ikke selvom man træner. Derfor vil du altså opleve, at træning i sig selv ikke kan hjælpe dig med dit vægttab. Vil du gerne sikre, at du opnår de resultater, som du stræber efter, er du nødt til at kombinere hård træning med sund kost.

Du får ikke nok og god nok søvn

Dette er et punkt, der er uhyre undervurderet. Din søvn påvirker nemlig dine hormoner rigtig meget. Derfor er det også bevist, at dårlig søvn vil gøre det sværere for dig at lade søde sager være. Desuden er dårlig søvn også med til at skrue ned for din forbrænding. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få nok og god søvn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here