Home Krop og sundhed Slimsækbetændelse i hoften kan give store smerter

Slimsækbetændelse i hoften kan give store smerter

0
Slimsækbetændelse i hoften kan give store smerter

Hofteproblemer er blandt de hyppigste gener, som danskere i alle aldre oplever. Hoften er bindeleddet mellem vores ben og vores torso og har derfor en hel del at sige i forhold til, hvordan vi bevæger os.

Problemer med i dette område af kroppen kan således resultere i mindre bevægelighed og gøre det svært for den enkelte at udføre normale aktiviteter, og for nogle kan det sågar medføre smerter selv i liggende tilstand.

Blandt de problematikker, der kan være at finde ved hoften, er det man kalder slimsækbetændelse. Denne tilstand kan være særlig smertefuld, da den kan komme til udtryk ved fysiske aktiviteter såvel som i stilsiddende tilstand.

I denne artikel sætter vi fokus på slimsækbetændelse i hoften og kigger nærmere på, hvad man helt konkret kan gøre, såfremt man oplever smerter her.

Slimsækbetændelse i hoften – disse symptomer skal du være OBS på

Smerter i hoften kan komme af mange forskellige årsager, og det kræver her et professionelt blik for at kunne vurdere, hvilken årsag der kan være tale om.

Dette område af kroppen er, som nævnt, blandt de dele af kroppen, der er i konstant bevægelse og kræver et gnidningsfri bevægerum for at kunne agere normalt.

Kan hoften af den ene eller anden grund ikke det, kan det føre til store smerter for den påvirkede og give anledning til professionel behandling ved læge, fysioterapeut eller osteopat.

Ved slimsækbetændelse i hoften vil nogle af de mest gængse symptomer være som følgende:

  • Smerter ved berøring af ydersiden af hoften.
  • Smerter ved aktiviteter – herunder ændring af gang.
  • Ved længere stillesiddende perioder kan der opstå ømhed i området.

Oplever man nogle af ovenstående symptomer, kan det være et tegn på slimsækbetændelse, og det vil her være essentielt at tage kontakt til en professionel behandler for at komme smerterne til livs.

Derfor opstår slimsækbetændelse

Slimsækbetændelse er, som navnet antyder, en betændelsestilstand der kan lokaliseres til slimsækkene omkring hoften.

Disse slimsække fungerer som en form for glidende overflade mellem knogler, sener og muskler og sørger for, at alle dele kan bevæge sig gnidningsfrit.

Smerter i hoften som følge af slimsækbetændelse kan have flere forskellige årsager. Nogle af de mest almindelige vil være vedvarende overbelastning af hofteområdet.

Dette kan komme til udtryk ved fysiske aktiviteter som eksempelvis sportsgrene med kontinuerlige stræk i hoften, arbejdsstillinger der benytter dette område af kroppen uhensigtsmæssigt etc.

Betændelsestilstanden kan også komme som følge af tidligere skader på området, der ikke er helet korrekt, eller ved slidgigt og leddegigt.

Forskellige behandlingsmuligheder til smerter i hoften

Oplever man smerter i hoften, der kommer til udtryk på samme måde som de symptomer, der gør sig gældende for slimsækbetændelse, kan det give rigtig god mening at søge behandling for disse smertefulde gener.

I denne forbindelse vil særligt fysioterapeuter og osteopater kunne behandle området nænsomt for at genoprette den normale og frie bevægelighed med manuelle teknikker, der gør sig gældende for de to behandlingsformer.

Efterfølgende vejledning og øvelser kan være nødvendige for at opretholde bevægeligheden i hoften og for at sikre så optimale behandlingsresultater som muligt.

Tilbud om osteopatiske og fysioterapeutiske behandlinger finder man særligt hos de osteopatiske klinikker rundt omkring i landet, hvor alle autoriserede osteopater også er uddannede fysioterapeuter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here