Home Krop og sundhed Hvorfor får man krampe?

Hvorfor får man krampe?

0
Hvorfor får man krampe?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste har prøvet at få krampe. Du har med garanti også selv prøvet det op til flere gange. Det er sikkert også derfor, at du er havnet her på siden, da du gerne vil vide mere om, hvorfor du har fået krampe. Det er nemlig netop det, du kan blive klogere på i denne artikel.

Hvad er en krampe?

En krampe er en pludselig og ufrivillig sammentrækning af en muskel. Det er noget, der ofte opstår i muskler, der krydser to led. Det kan fx være enten hofte-knæled eller knæankelled. Der er mange forskellige teorier om, hvorfor krampe opstår, men der er dog endnu ingen af dem, der er blevet videnskabeligt bevist.

En af de mest almindelige teorier er, at der ved fysisk overanstrengelse opstår små blødninger i musklerne. Det er det, der gør, at dine muskler vælger at trække sig sammen. I og med, at det ikke er noget, der er blevet videnskabeligt bevist, er det dog svært at komme med et mere konkret svar på det, end ovenstående.

Hvordan kan man undgå krampe?

Der er op til flere måder, hvorpå du kan forebygge muskelkrampe. Det er dog ikke dem alle, der fører en lige stor succes med sig. Det er en god idé, at du tager dig god tid til at strække musklerne ud. Det skal du gøre både før og efter træning. Mange tror, at det er nok at gøre det efter, men det er dog slet ikke tilfældet.

Ikke nok med det, så er det også en god idé, at du sørger for at starte roligt ud, når du går i gang med at løbe, cykle, svømme eller deslige. Hvis det er muligt for dig, så er det også en rigtig god idé, at du sørger for at drikke en masse vand undervejs. Det er selvfølgelig lettest, hvis du fx befinder dig i et motionscenter e.l.

Hvis dine kramper allerede er opstået, er det muligt at lindre dem eller helt slippe af med dem. Det er dog et krav, at du med det samme stopper din træning, masserer din muskel og dernæst begynder at strække den ud. Det er dog vigtigt, at du sørger for at være meget forsigtig, når du strækker den ud.

Er kramper farligt?

Der er mange, der tror, at det er farligt for en muskel, når den kramper. Det er vigtigt, at du er klar over, at der intet farligt er ved det. Hvis det skulle ske, at din muskel begynder at krampe, skal du derfor ikke gå i panik. Der er nemlig intet at være bange for i denne forbindelse.

For det meste er det en både kortvarig og harmløs tilstand. Hvis du oplever, at det er noget, der bliver ved med at ske, er det dog en god idé at tage kontakt til din læge. Det kan nemlig være som følge af, at der ikke er orden i din salt- og væskebalance, at du ender med at få muskelkramper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here