E-Hvorfor ?

E-Hvorfor ?

Hvorfor ligger katten på mig?

Oplever du tit, at din kat lægger sig på dig? I så fald vil du sikkert gerne vide hvorfor. Der findes dog ikke ét klart svar på dette. Der kan nemlig være flere årsager til, at din kat lægger sig på dig. Herunder præsenteres du for en række af de årsager, der kan ligge til grund for, at din kat vælger at gøre, som den gør.

1. Fordi den føler sig tryg

Når katte er killinger, sover de meget tæt på deres mor. Instinktivt er det dig, der overtager rollen som moder for din kat. I de første måneder af deres liv, er det derfor helt naturligt, at katten gentager disse vaner. Hvis din kat ønsker at sove eller ligge oven på dig, er det blot fordi den ønsker at føle sig tryg.

Hvis den hele tiden er i tæt kontakt med dig, ved den, at der intet dårligt vil ske den. Derfor sørger den for at lægge sig på dig.

2. For at være tilpas

Det kan godt være, at du har købt den dyreste og lækreste seng til din kat. Det ændrer dog ikke på, at der ikke er noget, der kan give katten den samme komfort som deres ejers krop. Derfor vælger de i stedet at lægge sig på dig, hvad enten det er med sine poter, sit hoved eller med hele kroppen.

3. For varmens skyld

Det er ikke unormalt, at et kæledyr såsom en kat gerne tager en lur i solen. Det gør de for at modtage varme på naturlig vis. Hvis solen ikke er fremme, fordi det er nat, eller fordi I fx sidder bag nedrullede gardiner, er det naturligt for din kat, at den forsøger at opsøge varmen på fra en anden kilde.

I denne forbindelse anser den dig som værende helt perfekt til dette formål. Uanset om det er sommer eller vinter, har en kat brug for varme, hvis den skal sove optimalt. Hvis det er vinter, er det også meget naturligt, at den gerne vil sove mellem dig og et tæppe e.l.

4. For at vise kærlighed

Der er mange, der har en tro på, at katte ikke er venlige og ikke elsker os. Det er dog slet ikke tilfældet. Hvis din kat vælger at ligge eller sove oven på dig, kan du være helt sikker på, at det er fordi, at din kat elsker dig rigtig højt. Hvis ikke den gjorde det, ville den ikke sove på dig.

6. For at berolige

For mange mennesker er det helt naturligt, at noget af det første, man gør, når man kommer hjem, er at tage plads i sofaen. Straks vil din kat lægge sig oven på dig. Det gør den faktisk, fordi den har bemærket, at i den tid du har været væk, er du blevet træt – og måske stresset.

Du vil sikkert også høre dens knurren. Denne lyd er beregnet til at berolige dig og få dig til at slappe af. Det kan derfor også være derfor, at din kat lægger sig på dig.

Kommentarer

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Relaterede Artikler

Nyeste Artikler