Home Krop og sundhed Hvorfor er jeg så træt?

Hvorfor er jeg så træt?

0
Hvorfor er jeg så træt?

Det er ikke let at give et konkret svar på, hvorfor du er træt. Der kan nemlig være mange årsager til dette. I denne artikel præsenteres du for en række af de mest hyppige årsag til, at mange lider af træthed. Derfor er der også en god sandsynlighed for, at det er en af disse, der er årsagen til, at du ofte er træt.

Du drikker for meget kaffe

Før du læser videre, skal du vide, at du ikke behøver at kvitte kaffen helt, selvom du faktisk sagtens kan vågne op uden kaffe. Det bliver dog først et problem, hvis du drikker for meget kaffe, da din krop derved bliver for afhængig af det. Du kan derfor godt starte dagen med kaffe, men drik det helst ikke om aftenen.

Vil du gerne have effekten af din kaffe til at vare i længere tid, skal du blot bruge en dråbe kokosolie i kaffen. Det gør nemlig, at din krop er længere tid om at optage koffeinen. Derved får du også en mere vedvarende energiforbrænding i løbet af dagen.

2. Du slapper for lidt af

Det er ikke alle, der har lige let ved dette. Der er mange, der har en travl og stresset hverdag, hvorfor de har svært ved at give sig selv tid og plads til at slappe af. Det er dog uhyre vigtigt, at du giver dig selv plads og tid til at slappe af – hver eneste dag.

Det behøver ikke at være lang tid. Du kan sagtens nøjes med et par minutter, hvis du ved, hvordan du kan afstresse dig. Det kan fx være, at du slapper rigtig godt af, hvis du laver en række yogaøvelser. Det kan også være, at du skal have en kop te og lytte til lidt musik.

3. Du drikker ikke nok vand

Der er mange undersøgelser, der har vist, at dehydrering fører til lavere fokus og energiniveau. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at drikke nok vand – det skal selvfølgelig være fordelt over hele dagen. Husker du ikke dette, vil det resultere i, at du ender med at blive træt.

4. Du får ikke trænet nok

Det er sikkert det sidste du har lyst til efter en lang arbejds- eller skoledag, men træning påvirker faktisk din træthed positivt. Sørger du for at træne regelmæssigt, vil dit energiniveau stige stille og roligt. En frisk gåtur med din veninde eller partner tæller desuden også som træning.

5. Du tænker ikke over din kost

Faktisk er ubalancerede måltider også med til at påvirke, hvordan du sover. Har du svært ved at falde i søvn, er det vigtigt, at du tjekker op på, om du får de rette mineraler og vitaminer gennem din kost. Hvis du ikke gør det, er det vigtigt, at du retter op på dette.

Desuden er det også vigtigt, at du sørger for at afbalancere din kost, så du både får fedt, kulhydrater og proteiner. Så vidt det er muligt bør du undgå sukker – især hvis du gerne snupper en eftermiddags- eller aftensnack.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here