Home Krop og sundhed Hvorfor får man sidestik?

Hvorfor får man sidestik?

0
Hvorfor får man sidestik?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste mennesker har prøvet at have sidestik. Det er dog langt fra alle, der ved, hvorfor man får det, og hvordan man slipper af med det igen. Er det noget, du gerne vil være en kende klogere på? I så fald er du kommet til det helt rette sted, da vi dykker nærmere ned i det herunder.

Videnskaben ved ikke, hvad sidestik er

Til trods for, at sidestik er noget, som personer i hele verden oplever hver eneste dag, har videnskaben faktisk ikke et klart svar på hvorfor det sker. Med andre ord, så viser den kendte lidelse sig som værende lidt af et mysterium. Dog er der aspekter af det, som forskerne er forholdsvis enige om.

Forskerne er blandt andet enige om, at sidestik (eller sidesting, som det også er kendt som) er en afgrænset smerte, der finder sted lige under ribbenene. Det er desuden en smerte, der kan ramme i både venstre eller højre side af kroppen. Det er dog sjældent, at du bliver ramt i begge sider på en og samme tid.

Smerte opstår og forsvinder pludseligt. Derfor kan der ikke gives konkrete situationer, der får sidestik til at opstå. Som regel er det dog ikke forbundet med noget farligt. Oplever du sidestik, når du motionerer e.l., er det derfor ikke noget, der skal bekymre dig. Det er irriterende, men det er dog ganske ufarligt.

Hvis du har været bekymret over, at du får sidestik, når du motionerer e.l., så skal du ikke længere frygte for dette. Som angivet herover, så er det altså helt ufarligt, hvis ikke der er tale om uudholdelige og vedvarende smerter – i så fald er det vigtigt at få det undersøgt.

Hvorfor opstår smerten?

Der er mange, der gerne vil vide, hvorfor smerten opstår. Det er dog ikke helt så let at forklare. Det skyldes, at det endnu ikke er noget, der er blevet opklaret af videnskaben.

Det er et spørgsmål, der ofte stilles af folk, der motionerer. Desværre er det et af de spørgsmål, som det ikke er lykkedes for videnskaben at finde et konkret svar på. Det samme gør sig fx også gældende i forhold til, hvad der ligger til grund for, at vi får kramper i musklerne. Det er der heller ikke fundet et svar på endnu.

I og med, at man ikke ved, hvad der ligger til grund for, at smerten opstår, er det ikke noget, der kan gives et konkret svar på. Der er dog mange teorier om, hvorfor det sker. Til trods for dette, er der dog endnu ikke lavet videnskabelige undersøgelser, der har resulteret i, at man har kunne konkludere noget endegyldigt.

Det handler sandsynligvis om, at der er tale om en smerte, der er meget svær at undersøge. En af disse teorier er, at det er de ledbånd, der binder mellemgulvet til rygsøjlen, der bliver trætte. Når det sker, kan der opstå en smerte, hvilket meget vel kunne opleves som det, vi i dag kender som et sidestik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here